Praktijkles

Je praktijkles heb je in een Toyota-Auris of in een Ford Fiësta.  Mocht je willen beginnen met je praktijkles dan is het in je eigen belang om al enige kennis van de theorie te hebben. Het zou natuurlijk nog beter zijn als je al in het bezit was van je theorie-certificaat, deze is nu anderhalf jaar geldig. (gemiddeld scheelt je dit ongeveer 5-10 praktijklessen).

Je krijgt, als je begint, een info-map waarin de onderdelen staan die je krijgt, je vorderingen, aandachtspunten en onderdelen die herhaalt worden staan erin vermeld.

Als ondersteuning voor de praktijklessen krijg je kahoot’s toegestuurd van de les die je hebt behandelt of nog krijgt.

De eerste paar rijlessen worden besteed aan de bijzondere manoeuvres zoals hellingproef, keren op de rijbaan, bocht achteruit rijden, stopdracht en je kijkgedrag.

Als je de auto goed onder controle krijgt worden de wat moeilijker kruispunten, autosnelweg en de grote rotonde in Zwolle-Zuid behandeld.

Hierna krijg je als je de onderdelen redelijk goed beheerst, een proefexamen die zelf door de instructeur wordt afgenomen. Afhankelijk van dit resultaat wordt er besloten dat je kunt afrijden of dat je nog een paar lessen gaat wachten voordat je gaat afrijden.